Alt starter med en kontorpakke

Også på et lite kontor brukes det mange ulike programmer, og alle av dem kunne beskrives i kolonnemetervis. Det ville være artig å presentere spesialprogrammer som løser spesialistens spesielle problemer, men vi bør nok ile langsomt og begynne med noen grunnleggende elementer. I dag går turen til LibreOffice som er grunnleggende programvare på vårt kontor.

LibreOffice er en samling av de vanligste kontorprogrammene. I pakken fins det

  • tekstbehandlingsprogram Writer
  • regnearkprogram Calc
  • presentasjonsprogram Impress
  • vektorgrafikk-tegneprogram Draw
  • matematisk formelprogram Math samt
  • databaseprogram Base

LO-kaynnistys-oppstartLibreOffice er en fri og åpen programvare som du gratis kan laste ned og installere på maskinen. I Linux-distribusjoner finner du programpakken i operativsystemets programvarekatalog. Du kan også laste ned programmet i Microsoft Store og Mac App Store mot en liten betaling. En del av betalingen går til å dekke kostnadene for å tilby programmet i programvarebutikken, en del blir donert til The Document Foundation, en ikke-kommersiell organisasjon som koordinerer utviklingen av LibreOffice.

LibreOffice er tilgjengelig også som et PortableApps-program som kan installeres på USB. Neste gang forteller vi mer om disse, da blir det tid for å løse det første spesielle problemet!


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.